×

Panel diskusija „Razvoj poslovnog turizma u regiji Hercegovina“

Panel diskusija je prilika za predstavljanje portala PoslovniTurizam.ba/BH-meetings.com predstavnicima kongresnog turizma u regiji Hercegovina
Mostar
Mostar

Turistička zajednica Grada Mostara i poslovni portal PoslovniTurizam.ba/BH-meetings.com organizatori su panel diskusije pod nazivom „Razvoj poslovnog turizma u regiji Hercegovina“, koja će se održati u srijedu, 16.10.2024. godine, u periodu od 18:30 do 19:30 sati u Galeriji Biskupijskog centra Mostar, na adresi Nadbiskupa Čule b.b. u Mostaru.

Registracija sudionika za panel trajat će od 18 do 18.30 sati.

Na panel diskusiji sudjelovat će istaknuti stručnjaci iz oblasti turizma i kongresne industrije:

  1. Elvira Dilberović, ravnateljica Turističke zajednice Grada Mostara
  2. Marko Đuzel, direktor Zračne luke Mostar
  3. Ivana Ćavar, voditeljica prodaje i marketinga u hotelu Mepas, Mostar
  4. Vedran Šimunović, direktor INTERA T.P. Mostar
  5. Nedžad Memić, direktor Sfera d.o.o. Mostar
  6. Feđa Begović, direktor projekta USAID Turizam

Panel diskusiju će moderirati Josipa Terzić - Rezić, voditeljica projekta PoslovniTurizam.ba/BH-Meetings.com, koja će ujedno predstaviti projekt koji je započeo s radom u Bosni i Hercegovini početkom godine.

Događaj će imati i humanitarni karakter, budući da su organizatori odlučili dio planiranih sredstava za događaj usmjeriti u humanitarne svrhe. Iskoristit ćemo ovu priliku i potaknuti druge poslovne subjekte da se pridruže akciji za pomoć i pruže podršku pogođenima katastrofom. 

Pozivamo sve pružatelje usluga u kongresnoj industriji (MICE) da sudjeluju na ovom događaju. Kroz dijalog želimo pronaći načine za kvalitetnije pozicioniranje Bosne i Hercegovine na europskoj i svjetskoj MICE karti.

Molimo da se prijavite na panel diskusiju putem LINKA.

Prednosti razvoja poslovnog turizma za Bosnu i Hercegovinu

Organizacija poslovnih evenata doprinosi jačanju međunarodnog ugleda zemlje, ubrzava ekonomski razvoj i pridonosi percepciji Bosne i Hercegovine na globalnoj poslovnoj sceni. Poslovni eventi motiviraju visokoobrazovane pojedince da ostanu raditi u svojoj zemlji i svojim znanjem doprinesu razvoju lokalnog gospodarstva, čime se osigurava zadržavanje domaćih talenata. Također, poslovni turisti troše tri puta više od prosječnih turista, čime direktno podržavaju lokalnu ekonomiju. Poslovni turizam doživljava vrhunac u proljeće i jesen te dodatno doprinosi stabilnosti i rastu turističke ponude, osiguravajući stabilnije poslovanje nakon turističke sezone. O svim ovim i brojnim drugim temama razgovarat ćemo s turističkim profesionalcima iz regije.